ΑΡΘΡΟ 4º
ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος αποτελείται από τακτικά και επίτιμα μέλη.

  1. Τακτικά μέλη του Συλλόγου είναι οι φοιτητές Φ.Τ.Φ.Σ.Π.Κ. που αποδέχονται το καταστατικό. Για την απόκτηση της ιδιότητας του μέλους απαιτείται εγγραφή στους καταλόγους των μελών του Συλλόγου και καταβολή του δικαιώματος εγγραφής.
  2. Δεν μπορούν να γραφτούν φοιτητές που διετέλεσαν μέλη του Δ.Σ. οποιασδήποτε άλλης σχολής 21-4-’67 ως 23-7-’74, εκτός απ’ όσους εξαιρεθούν σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
  3. Δεν μπορούν να γραφτούν οι φοιτητές που διατέλεσαν ή διατελούν μέλη φασιστικών οργανώσεων. Ακόμη οι φοιτητές που έχουν δημοσιοϋπαλληλική ή αστυνομική ιδιότητα καθώς και μόνιμοι στρατιωτικοί, εκτός από όσους εξαιρεθούν με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
ΑΡΘΡΟ 5º

Επίτιμα μέλη είναι:

  1. Όποιο πρόσωπο ψηφιστεί για λόγους εξαιρετικών υπηρεσιών από τη Γ.Σ. με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και μετά από πρόταση 10 μελών.
  2. Τα επίτιμα μέλη δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, εκλέγειν και εκλέγεσθαι.


ΑΡΘΡΟ 6º


Τα τακτικά μέλη έχουν το δικαίωμα να εκλέγονται, να μετέχουν στις συζητήσεις των Γ.Σ. Έχουν το δικαίωμα να προτείνουν οτιδήποτε κρίνουν ότι συντελεί στην εκπλήρωση των σκοπών του Συλλόγου με έγγραφη ή προφορική πρόταση τους στα όργανα διοίκησης του Συλλόγου που αποφασίζουν για την πρόταση.

ΑΡΘΡΟ 7º

Τα μέλη υποχρεούνται να συντελούν στην εκπλήρωση των σκοπών του Συλλόγου σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού. Υποχρεούνται να καταβάλουν την τακτική ή τις έκτακτες εισφορές που καθορίζει η Γ.Σ.

ΑΡΘΡΟ 8º

Κάθε μέλος που η δραστηριότητα του στρέφεται ενάντια στους σκοπούς του Συλλόγου ή εμποδίζει την εκτέλεση των αποφάσεων των οργάνων διοίκησης ή αποτελεί βαριά παράβαση των όρων του καταστατικού υποβάλλεται στις παρακάτω πειθαρχικές κυρώσεις ανάλογα με τη βαρύτητα της πράξης του.

  1. Δημόσια γραπτή επίπληξη.
  2. Προσωρινή αποβολή.
  3. Διαγραφή.

Οι ποινές προτείνονται από το Δ.Σ. με την πλειοψηφία των μελών του, μετά από έγγραφη τεκμηριωμένη καταγγελία οποιουδήποτε μέλους του συλλόγου. Η απόφαση γίνεται τελεσίδικη μόνο με την επικύρωση από τη Γ.Σ. με πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων μελών που πρέπει να είναι τουλάχιστον 50%+1. Το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να φέρει το θέμα της επικύρωσης της ποινής στην αμέσως επόμενη Γ.Σ., διαφορετικά η ποινή είναι άκυρη. Μέχρι την επικύρωση ή μη της διαγραφής στην επόμενη Γ.Σ. το μέλος δεν χάνει τα δικαιώματα του. Η Γ.Σ. αυτή πρέπει να συγκληθεί το αργότερο μέσα σε ένα μήνα και το θέμα προδιαδικαστικά.

Οι ποινές προτείνονται:

  1. Από το Δ.Σ. με την πλειοψηφία των μελών του, μετά από έγγραφη τεκμηριωμένη καταγγελία οποιουδήποτε μέλους του συλλόγου. Η απόφαση γίνεται τελεσίδικη μόνο με την επικύρωση από τη Γ.Σ. με πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων μελών που πρέπει να είναι τουλάχιστον 50%+1. Το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να φέρει το θέμα της επικύρωσης της ποινής στην αμέσως επόμενη Γ.Σ., διαφορετικά η ποινή είναι άκυρη. Μέχρι την επικύρωση ή μη της διαγραφής στην επόμενη Γ.Σ. το μέλος δεν χάνει τα δικαιώματα του. Η Γ.Σ. αυτή πρέπει να συγκληθεί το αργότερο μέσα σε ένα μήνα και το θέμα προδιαδικαστικά.
  2. Με απόφαση της Γ.Σ. αφού έχει τηρηθεί η διαδικασία καθορισμού θεμάτων σύμφωνα με το καταστατικό.

Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να κοινοποιείται η πρόταση στο μέλος που ζητείται για αυτό πειθαρχική ποινή, 10 μέρες πριν από τη συζήτηση του θέματος. Το μέλος αυτό έχει δικαίωμα να απολογηθεί στα παραπάνω όργανα. Αν αρνηθεί η ποινή επιβάλλεται και χωρίς απολογία. Δεν μπορεί να επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή ειδική στα διαστήματα μεταξύ της ημερομηνίας προκήρυξης της τακτικής Γ.Σ. που προκηρύσσει τις εκλογές και της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.

ΑΡΘΡΟ 9º

Παραιτημένο μέλος θεωρείται αυτό που το δήλωσε έγγραφα προς τη διοίκηση του Συλλόγου.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Ημερολόγιο

    Μαίου 2024
    M T W T F S S
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031